![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sous-vide/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1617723260666.jpg)
1. Úvod
Ponorte sa do tajov Sous Vide s Jonathanom Duikerom, šéfkuchárom z reštaurácie Café Del Sol. Šéfkuchár Duiker vám ukáže techniku prípravy a varenia, ktoré vám predvedie na pokrme z kačice a bôbov edamame. Tato technika vám zaručí konzistentné a krehké výsledky.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sous-vide/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1617723260857.jpg)
2. Prísady
Šéfkuchár Duiker prichystá prísady na tento pokrm. Od exotických húb až po čerstvé čerešne a kačacie prsia: naučte sa, ktorými čerstvými prísadami doplniť šťavnaté pokrmy varené metódou sous-vide.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sous-vide/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1617723261099.jpg)
3. Kačica Sous Vide pečená na panvici so šťavou z lesného ovocia
Začneme s konzervačnou zmesou z citrónovej kôroy, ktorou potom okoreníme kačicu a vložíme ju spolu s ďalším korením do vrecka na Sous Vide. Následne pripravíme kačicu metódou Sous Vide! Naučíme vás aj techniku ponorenia do ľadového kúpeľa, ktorá kačacie prsia opäť schladí na izbovú teplotu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sous-vide/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1617723261519.jpg)
4. Kačica Sous Vide pečená na panvici s omáčkou z lesného ovocia – varenie (1. časť)
Čas servírovať. Najskôr opečte kačicu a skaramelizujte kožičku, než pripravíte coulis (ovocnú omáčku) z lesného ovocia a redukovaný kačací fond.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sous-vide/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1617723261883.jpg)
5. Kačica Sous Vide pečená na panvici s omáčkou z lesného ovocia – varenie (2. časť)
Orestujte exotické huby spolu s bôbmi edamame a potom sa pustite do sladkého doplnku: macerovaných čerešní s práškovým cukrom. Nakoniec prísady skombinujte a dokonale naservírujte na tanier. Na ozdobu príde sladká šťava, poľné kvety a hráškové výhonky.