01:59

1. Úvod

Ponorte sa do tajov Sous Vide s Jonathanom Duikerom, šéfkuchárom z reštaurácie Café Del Sol. Šéfkuchár Duiker vám ukáže techniku prípravy a varenia, ktoré vám predvedie na pokrme z kačice a bôbov edamame. Tato technika vám zaručí konzistentné a krehké výsledky.

01:20

2. Prísady

Šéfkuchár Duiker prichystá prísady na tento pokrm. Od exotických húb až po čerstvé čerešne a kačacie prsia: naučte sa, ktorými čerstvými prísadami doplniť šťavnaté pokrmy varené metódou sous-vide.

02:18

3. Kačica Sous Vide pečená na panvici so šťavou z lesného ovocia

Začneme s konzervačnou zmesou z citrónovej kôroy, ktorou potom okoreníme kačicu a vložíme ju spolu s ďalším korením do vrecka na Sous Vide. Následne pripravíme kačicu metódou Sous Vide! Naučíme vás aj techniku ponorenia do ľadového kúpeľa, ktorá kačacie prsia opäť schladí na izbovú teplotu.

03:54

4. Kačica Sous Vide pečená na panvici s omáčkou z lesného ovocia – varenie (1. časť)

Čas servírovať. Najskôr opečte kačicu a skaramelizujte kožičku, než pripravíte coulis (ovocnú omáčku) z lesného ovocia a redukovaný kačací fond.

03:20

5. Kačica Sous Vide pečená na panvici s omáčkou z lesného ovocia – varenie (2. časť)

Orestujte exotické huby spolu s bôbmi edamame a potom sa pustite do sladkého doplnku: macerovaných čerešní s práškovým cukrom. Nakoniec prísady skombinujte a dokonale naservírujte na tanier. Na ozdobu príde sladká šťava, poľné kvety a hráškové výhonky.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu