1. Úvod
Ponorte sa do tajov Sous Vide s Jonathanom Duikerom, šéfkuchárom z reštaurácie Café Del Sol. Šéfkuchár Duiker vám ukáže techniku prípravy a varenia, ktoré vám predvedie na pokrme z kačice a bôbov edamame. Tato technika vám zaručí konzistentné a krehké výsledky.
2. Prísady
Šéfkuchár Duiker prichystá prísady na tento pokrm. Od exotických húb až po čerstvé čerešne a kačacie prsia: naučte sa, ktorými čerstvými prísadami doplniť šťavnaté pokrmy varené metódou sous-vide.
3. Kačica Sous Vide pečená na panvici so šťavou z lesného ovocia
Začneme s konzervačnou zmesou z citrónovej kôroy, ktorou potom okoreníme kačicu a vložíme ju spolu s ďalším korením do vrecka na Sous Vide. Následne pripravíme kačicu metódou Sous Vide! Naučíme vás aj techniku ponorenia do ľadového kúpeľa, ktorá kačacie prsia opäť schladí na izbovú teplotu.
4. Kačica Sous Vide pečená na panvici s omáčkou z lesného ovocia – varenie (1. časť)
Čas servírovať. Najskôr opečte kačicu a skaramelizujte kožičku, než pripravíte coulis (ovocnú omáčku) z lesného ovocia a redukovaný kačací fond.
5. Kačica Sous Vide pečená na panvici s omáčkou z lesného ovocia – varenie (2. časť)
Orestujte exotické huby spolu s bôbmi edamame a potom sa pustite do sladkého doplnku: macerovaných čerešní s práškovým cukrom. Nakoniec prísady skombinujte a dokonale naservírujte na tanier. Na ozdobu príde sladká šťava, poľné kvety a hráškové výhonky.