Španielske TAPAS - s vôňou dreva, dymu a ohňa
Španielske tapas to nie sú len španielske jednohubky, ale v širšom slova zmysle kultúra stravovania. Ukážeme vám, ako údené a grilované tapasy pripraviť a servírovať vašim hosťom. Neváhajte a ovládnite stredomorské kuchárske techniky!
1. Úvod
Naučte sa s pripravovať tapas, známe španielske jednohubky, so šéfkuchárom Danom Sherlockom zo španielskej tapas reštaurácie Ember Yard v Londýne. Zoznámi vás s technikami, ingredienciami a vybavením, ktoré potrebujete poznať, a vďaka ktorému vytvoríte dokonalé tapas so zameraním na ich grilovanie a údenie. Dan Sherlock vás krok za krokom prevedie prípravou najšťavnatejších bravčových rezov: Iberico presa.
2. Vybavenie a príprava kuchyne
Prejdite sa po kuchyni reštaurácie Ember Yard so šéfkuchárom Danom Sherlockom! Ukáže vám nevyhnutné vybavenie pre prípravu španielskych tapas - od josper po robata gril - a vysvetlí výhody varenia / grilovania na dreve a drevenom uhlí.
3. Sezónne ingrediencie
Dozviete sa o dôležitosti používanie sezónnych a kvalitných surovín pri výrobe tapas, so zameraním na bravčové Ibérico presa – cenený kus, ktorý je chovaný špeciálne s ohľadom na ročné obdobia.
4. Chobotnica grilovaná na drevenom uhlí s chilli dresingom (1.časť)
Pozrite sa, ako pripraviť chobotnicu – klasické španielske tapas – pomalým varením sous-vide a k tomu dresing z chilli, cesnaku a kaparov.
5. Chobotnica grilovaná na drevenom uhlí s chilli dresingom (2.časť)
Naučte sa pripraviť dokonalú, pomaly varenú, jemnú chobotnicu, spoločne s malými zemiačikmi, chilli, cesnakom s kaparmi a šafránovým aioli , a vytvorte nezabudnuteľné spojenie chutí a textúr.
6. Ibérico presa grilované na drevenom uhlí s koreneným karfiolovým pyré (1. časť)
Naučte sa, ako premeniť obyčajný karfiol na rôzne textúry – od koreneného pyré až po grilované ružičky karfiolu – aby perfektne poslúžil ako obloha s grilovaným bravčovým mäsom Ibérico presa.
7. Ibérico presa grilované na drevenom uhlí s koreneným karfiolovým pyré (2. časť)
Pozrite sa, ako perfektne pripraviť bravčové Ibérico presa na robata grile a následne ho naservírovať s koreneným karfiolovým pyré a grilovanými ružičkami karfiolu.
UFS Academy: Portál pre online školenie profesionálnych kuchárov
- Školenia sú ZADARMO a bez reklám
- Školenia vytvorili šéfkuchári z celého sveta
- VIdeá sledujete neobmedzene