01:31

1. Úvod a vybavenie 

Šéfkuchár Marzio Zacchi z londýnskej talianskej reštaurácie Osteria Antica Bologna vám predstaví Piemonte, región v severnom Taliansku, ktorý sa môže pochváliť autentickými a prevoňanými ingredienciami. Naučte sa variť risotto z bielych hľuzoviek, vitello tonnato alebo tradičné teľacie kotlety.

03:38

2. Nákup kvalitných ingrediencií

Šéfkuchár Zacchi zdôrazňuje dôležitosť použitia kvalitných surovín pri varení tradičných produktov piemontskej kuchyne. Popisuje význam lieskových orechov v talianskej kuchyni. Venuje sa aj sezónnosti a dodávateľom slávnych bielych hľuzoviek Alba.

05:09

3. Risotto z bielych hľuzoviek 

Šéfkuchár Zacchi pripraví tradičné talianske jedlo s piemontskými bielymi hľuzovkami. Následujte jeho návod krok za krokom a naučte sa túto krémovú dekadentnú piemontskú špecialitu.

06:02

4. Vitello Tonnato

Zoznámte sa s vitello tonnato, piemontskou pochúťkou z teľacieho mäsa s omáčkou z tuniaka a majonézy. Naučte sa tento pokrm pripravovať tak ako praví Taliani!

03:53

5. Teľacie kotlety s restovanými zemiakmi v štýle Piemonte

Zahrejte panvicu na teľacie kotlety v piemontskom štýle s restovanými zemiakmi. Naučte sa, ako správne dochutiť teľacie mäso, zatiaľ čo budete restovať zemiaky. Je to skvelý a jednoduchý pokrm z jednej panvice!

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu