1. Úvod a vybavenie
Šéfkuchár Marzio Zacchi z londýnskej talianskej reštaurácie Osteria Antica Bologna vám predstaví Piemonte, región v severnom Taliansku, ktorý sa môže pochváliť autentickými a prevoňanými ingredienciami. Naučte sa variť risotto z bielych hľuzoviek, vitello tonnato alebo tradičné teľacie kotlety.
2. Nákup kvalitných ingrediencií
Šéfkuchár Zacchi zdôrazňuje dôležitosť použitia kvalitných surovín pri varení tradičných produktov piemontskej kuchyne. Popisuje význam lieskových orechov v talianskej kuchyni. Venuje sa aj sezónnosti a dodávateľom slávnych bielych hľuzoviek Alba.
3. Risotto z bielych hľuzoviek
Šéfkuchár Zacchi pripraví tradičné talianske jedlo s piemontskými bielymi hľuzovkami. Následujte jeho návod krok za krokom a naučte sa túto krémovú dekadentnú piemontskú špecialitu.
4. Vitello Tonnato
Zoznámte sa s vitello tonnato, piemontskou pochúťkou z teľacieho mäsa s omáčkou z tuniaka a majonézy. Naučte sa tento pokrm pripravovať tak ako praví Taliani!
5. Teľacie kotlety s restovanými zemiakmi v štýle Piemonte
Zahrejte panvicu na teľacie kotlety v piemontskom štýle s restovanými zemiakmi. Naučte sa, ako správne dochutiť teľacie mäso, zatiaľ čo budete restovať zemiaky. Je to skvelý a jednoduchý pokrm z jednej panvice!