![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1610013081388.jpg)
1. Úvod
Šéfkuchári Frederic Duval a Murphy vám predstavia dva spôsoby spracovania záludného suflé. Vyskúšajte sladkú alebo slanú variantu. Ukážeme vám obe techniky a zabudnete na to, že toto jedlo má povesť náročného na prípravu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1610013081679.jpg)
2. Ingrediencie
Začnite od základu – múkou, vajcami a maslom zahusteným roquefortskou nivou a premiešajte s panko strúhankou.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1610013080716.jpg)
3. Suflé s roquefortom - 1.časť
Suflé začnite prípravou klasickej bielej zápražky, zmesi múky T45 a rozpusteného masla vyšľahaného s mliekom.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1610013081317.jpg)
4. Suflé s roquefortom - 2.časť
Rozpustite rokfort a pripravte si bešamel, pred šľahaním a odstavením pridajte žĺtky.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_622216658/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1610013082444.jpg)
5. Suflé s roquefortom - 3.časť
Ako ďalšie sa naučte techniku prípravy foriem na suflé. Kefujte, ochlaďte, vyšľahajte a dotiahnite prípravu do úspešného konca.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1610013080772.jpg)
6. Suflé s roquefortom - 4.časť
V 4. časti vás prevedieme poslednými krokmi: varením, prezentáciou a servírovaním jedla! Naučte sa, ako upiecť suflé s dekadentným výsledkom pre pôsobivé servírovanie.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1499786315/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1610013082104.jpg)
7. Vybavenie a ingrediencie
Šéfkuchár Murphy z Launceston Place prináša nótu sladkosti s ryžovým pudingovým suflé z passion fruit / marakuji. Zoznámte sa s potrebnou prípravou a s prísadami, z ktorých sa skladá tento pokrm.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_2025132891/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1610013082367.jpg)
8. Suflé z ryžového pudingu s marakujou - 1. časť
Začnite šľahaním a miešaním ingrediencií, aby ste vytvorili základ ryžového pudingu a svetlé biele cesto, než prejdete k 2.časti.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/sufle/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1610013080618.jpg)
9. Suflé z ryžového pudingu s marakujou - 2. časť
Pozrite sa na záverečnú časť, kde sa dozviete teploty a časy pečenia, a tiež tipy na textúrovaný tanier s osviežujúcou jogurtovou zmrzlinou.