![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/_jcr_content/parsys/content/textimage/image.img.jpg/1573735688927.jpg)
Môžeme zmiešať a zladiť štyri základné chute marinády, aby sme dosiahli požadovaný účinok. Vyberte si ingrediencie a pohrajte sa s nimi.
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/_jcr_content/parsys/content/image.img.jpg/1573735541655.jpg)
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/_jcr_content/parsys/content/image_241538026.img.jpg/1573735679833.jpg)
![Bravčové mäso Bravčové mäso](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.png/1566396405045.png)
Bravčové mäso
Horčica + pohánkový med + cesnak
Olivový olej + klinčeky + pomarančový džús
Svetlé pivo + citrónová šťava + korenie
![Hovädzie mäso Hovädzie mäso](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy/image.img.png/1571398866813.png)
Hovädzie mäso
Červené víno + bobkový list + korenie
Worcesterová omáčka + horčica + rozmarín
Ústricová omáčka + ryžový ocot + sezamový olej
![Hydina Hydina](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_1593642204/image.img.png/1571398796859.png)
Hydina
Pomarančová šťava + sójová omáčka + zázvor
Biele víno + tychán + cesnak
Javorový sirup + chilli papričky + jablkový ocot
![Jahňacie mäso Jahňacie mäso](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_925700176/image.img.png/1571398833537.png)
Jahňacie mäso
Biely jogurt + citrónová šťava + petržlen
Olivový olej + rasca + oregano
Červené víno + čierny čaj + majoránka
![Zverina Zverina](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1400354009/image.img.png/1571398851627.png)
Zverina
Whisky + jalovec + repkový olej
Cmar + med + tymián
Červené víno + ocot + koriander
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/_jcr_content/parsys/content/textimage_1724184125/image.img.jpg/1573735671588.jpg)
Na čo by ste mali pamätať pri marinovaní mäsa?
- Mäso nesmie byť zmrznuté. V opačnom prípade uvoľní vodu počas vyprážania.
- Marinované mäso uchovávajte v chladničke. Tým sa zabráni šíreniu baktérií.
- Kúsky mäsa by mali mať podobnú veľkosť. Marinádu absorbujú rovnomerne.
- Veľké kusy prepichnite nožom alebo vidličkou tak, aby sa marináda dostala dovnútra.
- Marináda by mala mäso úplne zakryť. Ak to nie je možné, nezabudnite mäso pravidelne otáčať.
- Ak vaša marináda obsahuje bylinky, pred vyprážaním odstráňte ich väčšie časti, mohli by zhorieť.
- Mäso marinované medom alebo cukrom by sa malo piecť a nie vyprážať, aby sa zabránilo karamelizácii.
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/_jcr_content/parsys/content/image_989732254.img.jpg/1573735660738.jpg)
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/marinovanie-maesa/_jcr_content/parsys/content/textimage_419877981/image.img.jpg/1573735651153.jpg)
Máme pre vás recepty! Vyskúšajte si ich a vychutnajte si tie najlepšie marinády navrhnuté našimi kuchármi.