Menu

Môžeme zmiešať a zladiť štyri základné chute marinády, aby sme dosiahli požadovaný účinok. Vyberte si ingrediencie a pohrajte sa s nimi.

Bravčové mäso

Bravčové mäso

Horčica + pohánkový med + cesnak

Olivový olej + klinčeky + pomarančový džús

Svetlé pivo + citrónová šťava + korenie

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso

Červené víno + bobkový list + korenie

Worcesterová omáčka + horčica + rozmarín

Ústricová omáčka + ryžový ocot + sezamový olej

Hydina

Hydina

Pomarančová šťava + sójová omáčka + zázvor

Biele víno + tychán + cesnak

Javorový sirup + chilli papričky + jablkový ocot

Jahňacie mäso

Jahňacie mäso

Biely jogurt + citrónová šťava + petržlen

Olivový olej + rasca + oregano

Červené víno + čierny čaj + majoránka

Zverina

Zverina

Whisky + jalovec + repkový olej

Cmar + med + tymián

Červené víno + ocot + koriander

Na čo by ste mali pamätať pri marinovaní mäsa?

  1. Mäso nesmie byť zmrznuté. V opačnom prípade uvoľní vodu počas vyprážania.
  2. Marinované mäso uchovávajte v chladničke. Tým sa zabráni šíreniu baktérií.
  3. Kúsky mäsa by mali mať podobnú veľkosť. Marinádu absorbujú rovnomerne.
  4. Veľké kusy prepichnite nožom alebo vidličkou tak, aby sa marináda dostala dovnútra.
  5. Marináda by mala mäso úplne zakryť. Ak to nie je možné, nezabudnite mäso pravidelne otáčať.
  6. Ak vaša marináda obsahuje bylinky, pred vyprážaním odstráňte ich väčšie časti, mohli by zhorieť.
  7. Mäso marinované medom alebo cukrom by sa malo piecť a nie vyprážať, aby sa zabránilo karamelizácii.

Máme pre vás recepty! Vyskúšajte si ich a vychutnajte si tie najlepšie marinády navrhnuté našimi kuchármi.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu