Tím nie je silný, keď je plný hviezd, ale keď sú členovia tímu priateľskí, motivovaní a tímoví hráči.

Zostavenie správneho tímu, kuchárov a ostatných členov, je pomerne ťažké.

Hoci mnohí kvalifikovaní kuchári nemôžu nájsť zamestnanie, tí najkreatívnejší sú vítaní všade. Na druhej strane sú mladí absolventi často nedostatočne pripravení na prácu v reálnom živote. Môžu sa stať najlepšími, ak budú nasledovať naše rady, pracovať s vášňou a byť plnohodnotnými členmi tímu.

Ako hľadať zamestnancov?

Skôr ako začnete s náborom, preskúmajte prácu vo vašej kuchyni a vaše finančné možnosti.

  • Zvážte, koľko ľudí môžete najať a ktoré pracovné miesta musia byť obsadené urýchlene.
  • Popíšte zodpovednosti.
  • Zvážte, aké sú vaše očakávania od nového zamestnanca – profesionálne aj medziľudské
  • Nezabudnite zahrnúť aj platové ohodnotenie

Ak chcete prilákať dobrého zamestnanca, musíte ponúknuť niečo viac ako konkurencia. To môže byť vyšší plat, ale nielen to – školenia, certifikáty, alebo výhody, ktoré zaujmú skutočne ambicióznych jednotlivcov.

Uistite sa, že vaša inzercia zasiahne čo najširšiu cieľovú skupinu. Ponúkame vám niekoľko nápadov, kde hľadať nového zamestnanca.

Osobný kontakt s ľuďmi, ktorí vynikajú na trhu, je skvelý spôsob, ako nájsť nového člena tímu. Aj keď nemajú záujem o vašu ponuku, môžu poznať kolegov, ktorí sú rovnako kvalifikovaní a ktorí v súčasnosti hľadajú prácu.

Pracovný pohovor je náročný pre obe strany, ktoré sa musia snažiť presvedčiť. Preto by ste mali mať počas rozhovoru čas na spoznávanie kandidáta - prečo sa rozhodol zmeniť zamestnanie, čo je jeho motiváciou a aké sú jeho očakávania v súvislosti s novým zamestnaním. Dobrým nápadom je tiež požiadať o referencie a kontaktovať predchádzajúcich zamestnávateľov, aby ste si potvrdili informácie.

Vy by ste mali podrobne popísať spôsob práce vo vašej kuchyni, ako aj perspektívu pre rozvoj vašeho nového ambiciózneho zamestnanca.

Nemali by ste zabudnúť na praktickú časť pohovoru. Kuchára by ste mali požiadať, aby ukázal, čo najlepšie varí, zatiaľ čo budúci šéfkuchár by mohol pripraviť plán na štvorchodovú večeru. Sledovanie práce kandidátov a ochutnávka ich výtvorov je najdôležitejšou fázou procesu náboru.

Výber nikdy nie je ľahký – ale starostlivo pripravený náborový proces určite uľahčí správny výber.

Potom všetko, čo musíte urobiť, je podpísať zmluvu a nechať svojho zamestnanca rozprestrieť krídla!