Hranica medzi modernou a tradičnou kuchyňou je pomerne tenká. Je ťažké ich zaradiť iba do jednej kategórie. Obe sú cenené. Ťažko sa nenadchnúť pravou klasickou chuťou alebo tiež rafinovanosťou občas excentrických noviniek. Najlepšie je nájsť zlatý stred - spojením "starého" s "novým".

Tradičná kuchyňa má veľmi široké korene a k jej evolúcii prispeli zástupcovia rôznych krajín. Napríklad, za vznik prvej kuchárskej knihy je zodpovedný Talian. Revolúciu vo forme "haute cuisine", ktorá je do dnešného dňa symbolom luxusu, uskutočnil Francúz. Španiel zase zahájil éru kuchyne molekulárnej. Ich objavenie zato dalo základ pre drobné potešenie úst, tzn. malý predkrm, ktorý sa podáva často pod názvom "amuse-bouche", fingerfoods alebo slovensky ako jednohubky.

Recepty pripravované našimi šéfkuchármi sú variáciami na tému klasických jedál tradičnej kuchyne. Výsledkom spojenia, ktoré nie sú podľa šablón, bude skutočne rafinovaná chuť, ktorá nadchne Vašich hostí!

Nech Vás naše recepty, ktoré sme sprístupnili, inšpirujú k vyhľadávaniu nových riešení! Spoznajte históriu kulinárskych revolucionárov, ktorým vďačíme za amuse-bouche, a sami objavujte nové chute!

Sprievodca základnými omáčkami

Sprievodca základnými omáčkami

Sprievodca základnými omáčkami

Stiahnuť infografiku
Klasické menu v netradičnom poňatí

Klasické menu v netradičnom poňatí

Klasické menu v netradičnom poňatí

Stiahnuť brožúru