Menu

Hranica medzi modernou a tradičnou kuchyňou je pomerne tenká. Je ťažké ich zaradiť iba do jednej kategórie. Obe sú cenené. Ťažko sa nenadchnúť pravou klasickou chuťou alebo tiež rafinovanosťou občas excentrických noviniek. Najlepšie je nájsť zlatý stred - spojením "starého" s "novým".

Tradičná kuchyňa má veľmi široké korene a k jej evolúcii prispeli zástupcovia rôznych krajín. Napríklad, za vznik prvej kuchárskej knihy je zodpovedný Talian. Revolúciu vo forme "haute cuisine", ktorá je do dnešného dňa symbolom luxusu, uskutočnil Francúz. Španiel zase zahájil éru kuchyne molekulárnej. Ich objavenie zato dalo základ pre drobné potešenie úst, tzn. malý predkrm, ktorý sa podáva často pod názvom "amuse-bouche", fingerfoods alebo slovensky ako jednohubky.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu