Menu

Hoci hydina je veľmi obľúbené mäso, kuracie mäso je často vnímané ako príliš nevýrazné. Ale skúsení kuchári vedia, že to môže byť výhoda - jemné mäso perfektne absorbuje výrazné chute. Rozmarín, tymian a citrónová šťava podčiarkujú jeho charakter. Avšak, mali by ste byť opatrní s korením, aby ste nepotlačili jeho chuť.

Špenát je najlepšie, keď sa podáva surový alebo ľahko varený (soté alebo para). Môžete si urobiť šalát so špenátom a inou zeleninou, podávať  ho ako soté alebo pečené kurča na špenáte alebo ako súčasť plnky V mnohých prípadoch, aby ste získali maximum chute zo špenátu, skombinujte špenát so syrom (mozzarellou, feta alebo parmezánom) alebo pripravte úžasný krémový špenát.

Brokolica je ideálna ako príloha alebo podávaná namiesto zemiakov. Ale najviac chute z nej môžete získať ak ju budete piect so syrom a kurčaťom (takzvané jedlá z jedného hrnca).

Citrón a cesnak. Najjednoduchšia marináda pre kuracie mäso

Repa. Je skvelý spoločník pre kačice. Či už je čerstvá varená alebo ako chutney - s týmto mäsom funguje výborne. Pridáva zemitý zápach a chuť, čo je žiadané v strednej Európe.

Kel. Sa veľmi dobre hodí ku kuraciemu mäsu. Môže byť použitý v šaláte, ako soté, v smotanovej omáčke alebo v kuracej polievke, vždy to dodá pikantnú chuť jedlu.

Mäso ponúka množstvo spôsobov: pečené, medailónky, filé, kúsky bravčového mäsa. Mnoho častí bravčového mäsa je podobne chudé ako kuracie mäso, preto sa dobre konzumuje. Je cenené kvôli hladine tuku, kalórií a cholesterolu, čím poskytuje väčšie množstvo vitamínov a minerálov.

Koreňová zelenina. Mrkva, kvaka, paštrnák. Vďaka vysokému obsahu škrobu sa počas pečenia stávajú mierne sladkými, čo sa dokonale hodí k bravčovému mäsu. Ak chcete získať špeciálnu chuť, pridajte bylinky (rozmarín) alebo cesnak a šalotku.

Cesnak. Môžete pridať cesnak do takmer každého jedla s bravčovým mäsom a bude to výborné! Podľa počtu strúčikov môžete upraviť chuť bravčového mäsa. Ak chcete dosiahnuť jemné a šťavnaté jedlo, vyskúšajte cesnakovo-maslovú omáčku a spojte ju s pečenými bravčovými kotletkami.

Grapefruit. Citrusová príchuť grapefruitu je perfektným doplnkom pre mäsové jedlá a šaláty. Kombinujte ju s avokádom, čerešňovými paradajkami a zmiešanými listami šalátu, s medovo-balzamikovým vinaigretom a podávajte s bravčovým mäsom.

Jablká. Jablká a bravčové mäso sú klasickou kombináciou. Plody pridávajú sladkosť bravčovému mäsu, ktoré naozaj spolu pasuje.

Tekvica. Prírodná sladkosť tekvice je ideálna k bravčovému mäsu. Môžete skúsiť skombinovať ich v guláši, aby ste zistili, akú chuť je možné získať varením.

Chuť tohto mäsa závisí od tuku a zrelosti. Čím viac je tuk rozložený v mäse (tzv. Mramorovaný tuk), tým chutnejší je. Čím dlhšie je mäso zavesené, tým jemnejšie a intenzívnejšie sú vlákna.

Koreňová zelenina. Je najčastejšou kombináciou k hovädziemu mäsu. Dopĺňa prirodzenú jemnosť mäsa.

Tekvica je zelenina, ktorá pridáva sladké a smotanové  chute do hovädzieho mäsa a robia ich delikátne. Najobľúbenejšou kombináciou sú thajské curry a mleté ​​hovädzie mäso.

Karfiol je úplne postačujúci na to, aby sa podával namiesto zemiakov, čím sa poskytne ľahšia altenatíva. Jednoducho sparte karfiol a podávajte ho s mäsom.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu