Menu

 

 

Myšlienka pojazdných

V súčasnosti sú stánky Food truck nielen rýchlym občerstvením na kolesách s pukancami, cukrovinkami alebo pečenými klobásami. Reštaurácie, ktoré sa rozhodnú prevádzkovať Food trucky, sa môžu aktívne podieľať na kulinárskych podujatiach na miestnej aj celoštátnej úrovni, často vyrážajú aj na veľtrhy alebo festivaly do zahraničia. Je to vynikajúca možnosť, ako osloviť ešte viac hostí a formovať povedomie o vkuse nielen vo svojej vlastnej prevádzke.

Okrem toho majú reštaurácie pri rozhodovaní o stánku Food truck možnosť sezónnej účasti na rôznych zhromaždeniach a svoje menu môžu prispôsobiť danej udalosti. Už čoskoro sa začne dlhoočakávaná grilovacia sezóna, a preto je ešte dôležitejšie premýšľať o originálnej podobe takéhoto zámeru poskytovať služby mobilnej gastronómie a uspokojovať svojich hostí novou koncepciou chuti.

V stánkoch Food truck si okrem klasických burgerov môžete kúpiť sladké churros, blízkovýchodné kofty, šťavnaté sendviče s pastrami alebo kukuričné arepy – placky s mäsom. S mobilnými grilmi sa však môžete stretnúť čoraz častejšie. Sú to väčšinou väčšie dodávky, v ktorých nepretržite prebieha proces údenia, nakladania a grilovania mäsa, zeleniny a ovocia.

Slow food fast - koncepcia

Slow food fast – koncepcia

Mobilný gril má byť alternatívou štandardných pojazdných stánkov Food truck, ktoré ponúkajú produkty rýchleho občerstvenia. Dnes prinášajú majitelia gastronomických prevádzok na kolesách alternatívu k masovej kultúre a stravovania v zhone. Vytvárajú koncept pomalého rýchleho občerstvenia slow food fast, pričom inšpirácie čerpajú z medzinárodnej kuchyne a reinterpretujú klasické jedlá. Okrem toho prinášajú rôzne chute, pričom používajú miestne výrobky a len prírodné suroviny. Za krátky čas dokážu pripraviť mimoriadne jedlá, napr. grilované rebierka v kórejskom štýle s kimchi a barbecue omáčkou alebo prémiové sendviče s trhaným hovädzím mäsom s čedarom, jalapeño a medovo-horčicovou omáčkou.

Za úspechom takéhoto gastronomického podnikania stojí predovšetkým mobilita a tým aj možnosť voľného pohybu, vďaka čomu sa môžete dostať k čo najväčšiemu počtu zákazníkov.  Dôležitá je aj pravidelná účasť na rôznych gastronomických podujatiach. Iba takýmto spôsobom si stánok Food truck dokáže získať uznanie kulinárskych nadšencov a vybudovať značku v povedomí spotrebiteľov, ktorí si potrpia na vysokú kvalitu a jedinečnú chuť.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu