Plytvanie potravinami a nevhodné narábanie s odpadom začína vo vašej hlave - keď pripravujete ponuku ,  keď sa rozprávate so svojimi dodávateľmi, alebo keď si vyberáte riad. Množstvo odpadu závisí od toho, ako si pripravíte rozvrh prác vo vašej kuchyni v každej fáze procesu.

Je to naozaj dôležité pre reštaurácie a cateringové služby, ktoré podávajú grilované jedlá. Množstvo potravín, ktoré sa vyhadzujú, ovplyvňuje mnoho faktorov.

Sú to prílohy, ktoré zvyčajne zostávajú na tanieroch. Ale oveľa viac sa premrhá v kuchyni - čo vedie nielen k vyšším nákladom na potraviny, ale aj k zvyšovaniu nákladov na odpadové hospodárstvo.

1. Použite zvyšky grilovaných pokrmov

Pripravujete príliš veľa grilovaných mäsových alebo zeleninových porcií? Nevyhadzujte ich - využite to, čo zostalo. Grilované mäso môže ísť do plnky alebo omáčky a grilovanú zeleninu môžete rozmixovať do lahodnej krémovej polievky.

2. Menej populárne kusy mäsa

Grilovanie je viac ako len rebrá. Môžete si tiež vybrať aj iné kúsky mäsa a pripraviť jedlá s použitím drobov, ako napríklad špízy s kuracou pečienkou.  A ugrilovaná marinovaná kuracia koža je lahodné občerstvenie k pivu.

3. Zredukujte veľkosť príloh avšak podávajte ich pútavo

Hostia zvyčajne nedojedia prílohy, ktoré sú podávané ku grilovaným hlavným jedlám, takže je rozumné znížiť ich množstvo. Namiesto toho sa zamerajte na spôsob ich servírovania, ktoré ohromí aj najhladnejších hostí.

4. Vzdajte sa jednorázových tanierov a príborov

Aj keď grilovanie je väčšinou vonkajšia udalosť, môžete ešte znížiť množstvo odpadu tým, že namiesto jednorázových tanierov a príborov uprednostníte „jedlé riady” ako sú žemle, veity tort tort, ja.

5. Opätovné použitie

Namiesto drevených špajdlí používajte kovové a jednorázové podnosy nahraďte opakovane použiteľnými.

Viac informácií o nakladaní s kuchynským odpadom nájdete tu.