Bravčové rebierko s Panzanella šalátom
Rebierko môžeme pred grilovaním zabaliť do bránice, aby náplň z mäsa nevykĺzla von.

Suroviny
Plnka
-
Tmavé pivo 500 ml
-
Tymián, čerstvý 5 g
-
Rozmarín, čerstvý 5 g
-
Trstinový sirup 60 ml
Mäso
-
Bravčové rebierko 3000 g
-
Bravčový prejt – mäsová zabíjačková kaša 570 g
-
Jablká, olúpané, na malé kocky 430 g
-
Calvados 15 ml
Šalát
-
Biely chlieb, väčšie kocky 400 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9l 60 g
-
Cherry paradajky 300 g
-
Plochý petržlen 10 g
-
Jarná cibuľka, nakrájaná 100 g
-
Pažítka, nakrájaná 15 g
-
Bazalka, čerstvá, lístky 10 g
Zálievka
-
Olivový olej 50 g
-
Voda 100 ml
Príprava
-
Plnka
Mäsovú zabíjačkovú kašu premiešame s nakrájanými jabłkami a dochutíme pálenkou. -
Mäso
Do rebierka vyrežeme otvor a celé mäso potrieme marinádou. Ponecháme v chlade 3–4 hodiny. Rebierka vyberieme z marinády, otrieme a naplníme plnkou. Mäso vložíme na rozpálený gril, vypálime typickú mriežku a potom pri strednej teplote dogrilujeme na požadovaný stupeň prepečenia. -
Šalát
Nakrájaný chlieb vysušíme v konvektomate a následne opečieme na rastlinnom tuku, do ktorého sme pridali cesnak. Paradajky rozpolíme, ľahko potlačíme na sitku a vytlačenú šťavu pridáme do zálievky. -
Zálievka
Olivový olej zmiešame s Knorr zálievkou a vodou. -
Servírovanie
Do stredu taniera položíme šalát, vytvorený zmiešaním pripravených zložiek s dresingom, a navrch položíme grilované rebierko.