Suroviny

+

Mäso

Šťava

Kel

  • Cibuľa 200.0 g
  • Tuk 150.0 g
  • Ocot 50.0 ml
  • Knorr Aromat 4kg 30.0 g
  • Kel 200.0 g
  • Smotana na varenie 12 % 300.0 ml
  • Slaninaplátky 100.0 g

Príloha

  • Mlieko 500.0 ml
  • Hladkolistá petržlenová vňať 30.0 g
  • Soľ 15.0 g
  • Biele pečivo 1500.0 g
  • Vajcia 250.0 g

Príprava

  1. Mäso

    • Hovädzí krk ochutíme zmesou Knorr Demi Glace a potrieme Knorr Essence Hovädzím bujónom, bylinky vložíme s maslom do vrecúška a zavákuujeme. Dusíme na 80 °C 14 hodín v holdomate alebo v konvektomate.
  2. Šťava

    • Naoleji si najprv opečieme pokrájanú koreňovú zeleninu, potom aj cibuľu do zlatohneda, pre farbu pridáme Knorr Paradajkový pretlak, porestujeme a zalejeme vodou.
    • Pridáme Knorr Demi Glace a Knorr Hovädziu redukciu, pridáme červené víno a varíme. Pridáme šťavu z hotového duseného mäsa a krátko spolu povaríme. Nakoniec všetko prepasírujeme.
  3. Kel

    • Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na tuku, pridáme udusený, na rezance nakrájaný kel, pridámesmotanu na varenie,ocot a spolu krátko podusíme, dochutíme Knorr Aromatom.
    • Plátky slaniny položíme na papier na pečenie a pečieme v konvektomate pri teplote 200 °C asi 5 minút.
  4. Príloha

    • Biele pečivo nakrájame na kocky a necháme preschnúť. Takto pripravené kocky navlhčíme mliekom. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky, do žĺtkov pridáme mlieko, soľ a vyšľaháme.
    • Do nakrájaných kociek pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a mlieko vyšľahané so žĺtkami. Následne všetko ľahko premiešame, nakoniec opatrne vmiešame sneh z rozšľahaných bielkov.
    • Takto pripravené cesto tvarujeme pomocou potravinárskej fólie do tvaru knedle. Fóliu na niekoľkých miestach prepichneme opatrne vidličkou. Takto pripravené knedle vkladáme do konvektomatu na paru alebo do vriacej vody a varíme zhruba 18-20 minút.
  5. Servírovanie

    • Porciu knedle zošikma rozpolíme a položíme na tanier, navrstvíme pripravený kel, pridáme porciu nakrájaného mäsa, podlejeme šťavou a nakoniec doplníme chrumkavým slaninovým čipsom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu