Suroviny

+

P r í p r ava

  • Strúhaný kokos 100.0 g
  • Cibuľa žltá 100.0 g
  • Cesnak 30.0 g
  • Zázvor 50.0 g
  • Sezamový olej 80.0 ml
  • Mrkva 900.0 g
  • Med 60.0 ml
  • Kokosové mlieko 400.0 ml
  • Knorr Kurací bujón 12,5 kg 40.0 g
  • Voda 2000.0 ml
  • Biele mleté korenie 5.0 g
  • Morská soľ 7.0 g
  • Žltá kari pasta 40.0 g

Príprava

  1. P r í p r ava

    Na suchej panvici orestujeme do zlatista strúhaný kokos a necháme vychladnúť.Nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor orestujeme na oleji do zlatista, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, med, karí pastu, krátko opražíme a zalejeme kuracím vývarom. Varíme 30 minút do zmäknutia mrkvy. Potom pridáme kokosové mlieko, orestovaný kokos a všetko rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme prípadne soľou a čiernym korením.Pri podávaní môžeme doplniť varenou mrkvičkou, lístkami šalátu, závitkami z mrkvy a podobne.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu