+

Príprava

  • Údená šunka 1800.0 g
  • Cibuľa 200.0 g
  • čili papričky 60.0 g
  • Maslo 100.0 g
  • Múka 300.0 g
  • Mlieko 150.0 ml
  • Syr Čedar 100.0 g
  • Strúhanka 230.0 g
  • Hellmann´s omáčka na hranolky Deluxe 850 g 300.0 g
  • Vajcia 200.0 g
  • Olej 1500.0 ml
  1. Príprava

    1. Šunku a cibuľu nakrájajte na malé kúsky. Šunku opečte na panvici a vyberte z tuku. Na rovnakej panvici osmažte cibuľu a zmiešajte so šunkou. Nakrájajte papričky a zmiešajte so šunkou a cibuľou.
    2. V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte múku a dobre premiešajte. Pridajte mlieko a priveďte k varu. Pridajte strúhaný syr čedar a dobre premiešajte, pokiaľ sa syr nerozpustí. Zmiešajte syrovú omacku s cibuľou, šunkou a korením. Nechajte zmes vychladnúť v chladničke. Vytvorte guľaté krokety veľkosti 30-40 g.
    3. Vyšľahajte vajce vo veľkej miske. Obaľte krokety v múke, vajci a následne v strúhanke. Opakujte tento postup obalenia trikrát.
    4. Vypražte krokety vo fritéze pri teplote 180 °C počas doby 3 až 4 minút, vždy vyprážajte 3 až 4 krokety naraz.
    5. Podávajte s omáčkou na hranolky Hellmann´s Deluxe ONE HAND BOTTLES.