Údená šunka a krokety z čedaru
Môžete tiež podávať vyprážané plátky zemiakov alebo batátové hranolky spoločne s kroketami.

Suroviny
Údená šunka a krokety z čedaru
−
+
€0.0
Príprava
-
Údená šunka 1800.0 g
-
Cibuľa 200.0 g
-
čili papričky 60.0 g
-
Maslo 100.0 g
-
Múka 300.0 g
-
Mlieko 150.0 ml
-
Syr Čedar 100.0 g
-
Strúhanka 230.0 g
-
Hellmann´s omáčka na hranolky Deluxe 850 g 300.0 g
-
Vajcia 200.0 g
-
Olej 1500.0 ml
Príprava
-
Príprava
- Šunku a cibuľu nakrájajte na malé kúsky. Šunku opečte na panvici a vyberte z tuku. Na rovnakej panvici osmažte cibuľu a zmiešajte so šunkou. Nakrájajte papričky a zmiešajte so šunkou a cibuľou.
- V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte múku a dobre premiešajte. Pridajte mlieko a priveďte k varu. Pridajte strúhaný syr čedar a dobre premiešajte, pokiaľ sa syr nerozpustí. Zmiešajte syrovú omacku s cibuľou, šunkou a korením. Nechajte zmes vychladnúť v chladničke. Vytvorte guľaté krokety veľkosti 30-40 g.
- Vyšľahajte vajce vo veľkej miske. Obaľte krokety v múke, vajci a následne v strúhanke. Opakujte tento postup obalenia trikrát.
- Vypražte krokety vo fritéze pri teplote 180 °C počas doby 3 až 4 minút, vždy vyprážajte 3 až 4 krokety naraz.
- Podávajte s omáčkou na hranolky Hellmann´s Deluxe ONE HAND BOTTLES.