+

Príprava

  1. Príprava

    1. Šunku a cibuľu nakrájajte na malé kúsky. Šunku opečte na panvici a vyberte z tuku. Na rovnakej panvici osmažte cibuľu a zmiešajte so šunkou. Nakrájajte papričky a zmiešajte so šunkou a cibuľou.
    2. V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte múku a dobre premiešajte. Pridajte mlieko a priveďte k varu. Pridajte strúhaný syr čedar a dobre premiešajte, pokiaľ sa syr nerozpustí. Zmiešajte syrovú omacku s cibuľou, šunkou a korením. Nechajte zmes vychladnúť v chladničke. Vytvorte guľaté krokety veľkosti 30-40 g.
    3. Vyšľahajte vajce vo veľkej miske. Obaľte krokety v múke, vajci a následne v strúhanke. Opakujte tento postup obalenia trikrát.
    4. Vypražte krokety vo fritéze pri teplote 180 °C počas doby 3 až 4 minút, vždy vyprážajte 3 až 4 krokety naraz.
    5. Podávajte s omáčkou na hranolky Hellmann´s Deluxe ONE HAND BOTTLES.