Hovädzí burger
Ingrediencie na 10 porcií

Suroviny
Hovädzí burger
−
+
€0.0
Mäso
Mleté hovädzie mäso
/g
1500.0 g
0%
Worchestrová omáčka
/ml
20.0 ml
0%
Knorr Professional Esencia s intenzívnou chuťou údeného 0,4 l
/ml
40.0 ml
0%
Soľ
/g
60.0 g
0%
Žemle
Mlieko
/ml
300.0 ml
0%
Droždie čerstvé
/g
20.0 g
0%
Cukor
/g
25.0 g
0%
Hladká múka
/g
500.0 g
0%
Maslo
/g
50.0 g
0%
Vajcia
/ks
1.0 ks
0%
Voda
/
0.0
0%
Soľ
/g
15.0 g
0%
Omáčka
Knorr Primerba Opečená Cibuľa 340g
/g
20.0 g
0%
Kapari
/g
30.0 g
0%
Servírovanie
Paradajky (nakrájané na tenké plátky)
/g
400.0 g
0%
Listy ľadového šalátu (frisée)
/g
300.0 g
0%
Červená cibuľa
/g
100.0 g
0%
Pancetta (10 plátkov)
/g
100.0 g
0%
Syr
/g
100.0 g
0%
/
Mäso
-
Mleté hovädzie mäso 1500.0 g
-
Worchestrová omáčka 20.0 ml
-
Soľ 60.0 g
Žemle
-
Mlieko 300.0 ml
-
Droždie čerstvé 20.0 g
-
Cukor 25.0 g
-
Hladká múka 500.0 g
-
Maslo 50.0 g
-
Vajcia 1.0 ks
-
Voda
-
Soľ 15.0 g
Omáčka
-
Knorr Primerba Opečená Cibuľa 340g 20.0 g
-
Kapari 30.0 g
Servírovanie
-
Paradajky (nakrájané na tenké plátky) 400.0 g
-
Listy ľadového šalátu (frisée) 300.0 g
-
Červená cibuľa 100.0 g
-
Pancetta (10 plátkov) 100.0 g
-
Syr 100.0 g
Príprava
-
Mäso
Zmiešajte všetky ingrediencie pár minút pred grilovaním. Nahrejte gril na teplotu 270 ° C (grilovaciu dosku alebo panvicu). Vyformujte hamburgery o hmotnosti 150 g, v rozmere cca 12 cm a s priemerom 2,5 cm na výšku (môžete si pomôcť guľatou formičkou). Pre hamburgery grilované na stupeň medium (ružové vnútri) počítajte cca 15 minút na jednej strane a 10 minút na druhej strane. Syr položte navrch hamburgera na posledné 2 minúty. -
Žemle
V teplom mlieku rozpustite droždie, pridajte ostatné zložky a nakoniec vlejte rozpustené maslo. Najlepší výsledok dosiahnete, keď miešate cesto pomocou kuchynského robota na pomalých otáčkach.Cesto dajte do chladničky na 1 hodinu, potom ho premiešajte a rozdeľte na 10 častí. Vytvorte žemle a potrite ich rozšľahaným vajcom s vodou. Pečte pri teplote 200⁰C počas doby 15-20 minút. -
Omáčka
Všetky ingrediencie dajte do mixéra a vymixujte hladkú omáčku. -
Servírovanie
Žemľu rozkrojte a ugrilujte na panvici. Potrite majonézovou omáčkou, pridajte mäso so zapečeným syrom aďalšie ingrediencie ako ľadový šalát, paradajky, opečenú pancettu a červenú cibuľu.