Ukrajinský boršč
Ak chcete, aby si boršč zachoval intenzívnu farbu, pridajte na konci varenia citrónovú šťavu alebo kvalitný ocot, napríklad jablkový.

Suroviny
Ukrajinský boršč
−
+
€0.0
Boršč
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Údený bôčik, vcelku
/g
100.0 g
0%
Hovädzie plece, vcelku
/g
300.0 g
0%
Celá cibuľa
/g
100.0 g
0%
Voda
/ml
2500.0 ml
0%
Knorr Aromat 4kg
/g
10.0 g
0%
Celé čierne korenie
/g
5.0 g
0%
Sladká paprika
/g
5.0 g
0%
Bobkový list
/g
5.0 g
0%
Červená repa, ošúpaná
/g
900.0 g
0%
Mrkva, ošúpaná
/g
150.0 g
0%
Červená paprika, ošúpaná
/g
150.0 g
0%
Biela kapusta
/g
250.0 g
0%
Zemiaky, ošúpané
/g
300.0 g
0%
Cukor
/g
100.0 g
0%
Jablkový ocot
/ml
20.0 ml
0%
Cesnak, čerstvý
/g
20.0 g
0%
Servírovanie
Kyslá smotana
/g
200.0 g
0%
Kôpor, čerstvý
/g
15.0 g
0%
Petržlenová vňať
/g
20.0 g
0%
/
Boršč
-
Olej 40.0 ml
-
Údený bôčik, vcelku 100.0 g
-
Hovädzie plece, vcelku 300.0 g
-
Celá cibuľa 100.0 g
-
Voda 2500.0 ml
-
Knorr Aromat 4kg 10.0 g
-
Celé čierne korenie 5.0 g
-
Sladká paprika 5.0 g
-
Bobkový list 5.0 g
-
Červená repa, ošúpaná 900.0 g
-
Mrkva, ošúpaná 150.0 g
-
Červená paprika, ošúpaná 150.0 g
-
Biela kapusta 250.0 g
-
Zemiaky, ošúpané 300.0 g
-
Cukor 100.0 g
-
Jablkový ocot 20.0 ml
-
Cesnak, čerstvý 20.0 g
Servírovanie
-
Kyslá smotana 200.0 g
-
Kôpor, čerstvý 15.0 g
-
Petržlenová vňať 20.0 g
Príprava
-
Boršč
- Do zohriateho oleja vložte bôčik, mäso a cibuľu a krátko osmažte. Zalejte vodou a pridajte jemné zeleninové korenie, korenie a varte pod pokrievkou až domäkka.
- Nakrájajte zeleninu a zemiaky akýmkoľvek spôsobom, pridajte ich do vývaru a varte na nízkej teplote.
- Potom pridajte paradajkový koncentrát a zvyšné prísady.
- Boršč uvarte, dochuťte a ukončite varenie.
-
Servírovanie
- Boršč naporciujte, pridajte kyslú smotanu, posypte kôprom a petržlenom. Servírujte s kysnutou žemľou potretou cesnakovou omáčkou. Spôsob, ako pripraviť kysnutú žemľu, a mnoho ďalších profesionálnych inšpirácií nájdete na www.ufs.com.