Carpaccio z chobotnice

Suroviny
Carpaccio z chobotnice
−
+
€0.0
Chobotnica
Chobotnica (veľká)
/g
1200.0 g
0%
Cibuľa
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1L
/ml
40.0 ml
0%
Voda
/ml
1500.0 ml
0%
Suché červené víno
/ml
100.0 ml
0%
Bouquet garni (pór, bobkový list, petržlen, tymian)
/g
25.0 g
0%
Omáčka
Voda
/ml
100.0 ml
0%
šťava z limetky
/ml
20.0 ml
0%
Biely vínny ocot
/ml
10.0 ml
0%
Grécke Ouzo
/ml
20.0 ml
0%
Olivový olej
/ml
100.0 ml
0%
Cukor
/g
5.0 g
0%
Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g
/g
2.0 g
0%
Podávanie
čiernymi odkôstkovanými olivami
/g
100.0 g
0%
Rukola a výhonky hrášku
/g
80.0 g
0%
/
Chobotnica
-
Chobotnica (veľká) 1200.0 g
-
Cibuľa 200.0 g
-
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1L 40.0 ml
-
Voda 1500.0 ml
-
Suché červené víno 100.0 ml
-
Bouquet garni (pór, bobkový list, petržlen, tymian) 25.0 g
Omáčka
-
Voda 100.0 ml
-
šťava z limetky 20.0 ml
-
Biely vínny ocot 10.0 ml
-
Grécke Ouzo 20.0 ml
-
Olivový olej 100.0 ml
-
Cukor 5.0 g
-
Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 2.0 g
Podávanie
-
čiernymi odkôstkovanými olivami 100.0 g
-
Rukola a výhonky hrášku 80.0 g
Príprava
-
Chobotnica
- Chobotnicu očistite, odstráňte oči apozorne vyrežte ústny otvor.
- Cibuľu nakrájajte na kocky, pridajte koncentrovaný zeleninový vývar, bouquet garni, víno asoľ podľa chuti.
- Vývar nechajte zovrieť. Najprv blanšírujte len chápadlá apotom vložte do vývaru celú chobotnicu avarte ju pri nízkej teplote kým nezmäkne (približne 1 hodinu).
- Po uvarení nechajte chobotnicu vo vývare ešte ďalšiu štvrťhodinu.
- Ešte stále horúcu chobotnicu zabaľte natesno do plastovej fólie, fóliu prepichnite, aby ste vypustili zvyšok vzduchu apotom ju opäť zabaľte avložte do chladničky.
-
Omáčka
- Zmiešajte všetky prísady, nechajte 10 minút odpočívať apotom zmes opäť premiešajte.
- Pridajte soľ, cukor a korenie podľa chuti.
-
Podávanie
- Olivy vysušte vrúre azmiešajte.
- Chobotnicu po dôkladnom vychladnutí nakrájajte na tenké kúsky pomocou krájača na mäso apoukladajte ich na tanier.
- Obložte výhonkami hrášku, rukolou azmiešanými vysušenými olivami apodávajte pokvapkané omáčkou.