Menu

Suroviny

+

Chobotnica

  • Chobotnica (veľká) 1200.0 g
  • Cibuľa 200.0 g
  • Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1L 40.0 ml
  • Voda 1500.0 ml
  • Suché červené víno 100.0 ml
  • Bouquet garni (pór, bobkový list, petržlen, tymian) 25.0 g

Omáčka

Podávanie

  • čiernymi odkôstkovanými olivami 100.0 g
  • Rukola a výhonky hrášku 80.0 g

Príprava

  1. Chobotnica

    • Chobotnicu očistite, odstráňte oči apozorne vyrežte ústny otvor.
    • Cibuľu nakrájajte na kocky, pridajte koncentrovaný zeleninový vývar, bouquet garni, víno asoľ podľa chuti.
    • Vývar nechajte zovrieť. Najprv blanšírujte len chápadlá apotom vložte do vývaru celú chobotnicu avarte ju pri nízkej teplote kým nezmäkne (približne 1 hodinu).
    • Po uvarení nechajte chobotnicu vo vývare ešte ďalšiu štvrťhodinu.
    • Ešte stále horúcu chobotnicu zabaľte natesno do plastovej fólie, fóliu prepichnite, aby ste vypustili zvyšok vzduchu apotom ju opäť zabaľte avložte do chladničky.
  2. Omáčka

    • Zmiešajte všetky prísady, nechajte 10 minút odpočívať apotom zmes opäť premiešajte.
    • Pridajte soľ, cukor a korenie podľa chuti.
  3. Podávanie

    • Olivy vysušte vrúre azmiešajte.
    • Chobotnicu po dôkladnom vychladnutí nakrájajte na tenké kúsky pomocou krájača na mäso apoukladajte ich na tanier.
    • Obložte výhonkami hrášku, rukolou azmiešanými vysušenými olivami apodávajte pokvapkané omáčkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu