Grilované morčacie krídla s medovo-horčicovou omáčkou a šalátom Caesar s opečeným ružičkovým kelom
Morčacie krídla môžete veľmi ľahko ugrilovať na liatinovom alebo teflónovom grilovacom GN rošte v konvektomate.

Suroviny
Marináda
-
Cesnak (drvený) 25 g
-
Sušené čili vločky 4 g
-
Med 20 g
-
Vínny ocot 6 ml
-
Olej 10 ml
-
Cukor 5 g
Krídla
-
Morčacie krídla (prípadne kuracie) 10 ks
Šalát
-
Biely chlieb (väčšie kocky) 150 g
-
Raňajková slanina (chrumkavé plátky) 100 g
-
Cesnak (plátky) 15 g
-
Olivový olej 60 ml
-
Ružičkový kel (čerstvý alebo mrazený) 600 g
-
Červená cibuľa (hrubšie rezančeky) 150 g
-
Parmezán, hobliny 60 g
Príprava
-
Marináda
- Zmiešajte suroviny na marinádu.V prípade potreby môžete vynechať sušené čili vločky.
-
Krídla
- Očistené krídla potrite marinádou. Nechajte odležať aspoň ½ hodinu.
- Potom vložte krídla na rozpálený rošt a grilujte pri teplote 160 °C asi 30 – 40 minút.
-
Šalát
- Chlebové kocky opečte dozlatista a dajte bokom.
- Čerstvý ružičkový kel najprv povarte alebo uvarené mrazené kelové hlavičky rozpoľte a reznou stranu dole opečte, pridajte cesnak a červenú cibuľu.
- Tento teplý šalát rozmiestnite na tanier, pridajte opečené krutóny,kúsky chrumkavej slaniny, pokvapkajteHellmann´s dresingom Caesar a doplňte hoblinami syra.
-
Podávanie
-
Do naaranžovaného šalátu vložte grilované hydinové krídla.
-