Morčacie plátky s broskyňovým chutney a cukinou

Suroviny
Mäso
-
Morčacie rezne 1500 g
-
Olej 120 ml
-
Cheddar strúhaný 300 g
-
Šunka Prosciutto 200 g
Broskyňové Chutney
-
Cibuľa 60 g
-
Stopkový zeler nakrájaný na kocky 300 g
-
Zázvor, nasekaný 50 g
-
Chilli papričky, čerstvé 10 g
-
Voda 500 ml
-
Biely vínny ocot 15 ml
-
Broskyne nakrájané na kocky 500 g
Cukina
-
Cukina 1500 g
-
Soľ 10 g
-
Mletá škorica 10 g
-
Trstinový cukor 10 g
Príprava
-
Mäso
Morčacie rezne umyjeme, očistíme, nakrájame na jednotlivé porcie, marinujeme v hydinovom bujóne, dáme do chladničky. Mäso osmažíme na oleji, na každý kúsok dáme strúhaný cheddar a šunky proscuitto, zapečieme v konvekčnej rúre na 160°C. -
Broskyňové Chutney
Najemno nasekanú cibuľu opražíme do sklovita na oleji, pridáme stopkový zeler, zázvor a čili. Zmes chvíľu opražíme. Podlejeme vodou, podusíme, vlejeme ocot a pridáme broskyne, Primerbu tymiánovú, škoricu a cukor. Redukujeme do získania požadovanej konzistencie a dochutíme. -
Cukina
Cukinu nakrájame na plátky, pridáme Knorr Primerba Cibuľa a z ľahka premiešame, aby sa nám suroviny spojili a dáme do rúry na paru. -
Servírovanie
Plátky uložíme na tanier spolu s broskyňovým chutney a cukinou.