Šalát Panzanella
Osviežujúci, chutney šalát so zaujímavými surovinami na oživenie jedálneho lístka a chuťových buniek stravníkov.

Suroviny
Šalát
-
Paradajky koktejlové 1.5 kg
-
Uhorky (čerstvé) 700 g
-
Červená cibuľa 100 g
-
Kapary v náleve 80 g
-
Artičoky 5 ks
Šalátová zálievka
-
Paradajková šťava 100 ml
-
Biely vínny ocot 10 ml
-
Olivový olej 100 ml
Krutóny
-
Biele pečivo 6 ks
Servírovanie
-
Čerstvá mäta 10 g
Príprava
-
Šalát
-
Paradajky sparte, odstráňte šupku a nakrájajte na veľké kúsky.Vložte do misky.
-
Ošúpte uhorky, prepoľte, odstráňte semienka, nakrájajte na plátky a dochuťte soľou.Rozložte na sito, aby mohla tekutina odtiecť, odložte na 30 minút, a potom pridajte k paradajkám.
- Pridajte cibuľu nakrájanú na kolieska, nakrájané filety z ančovičiek a kapary.
-
-
Šalátová zálievka
- Grécku šalátovú zálievku zmiešajte s paradajkovou šťavou, bazalkovou Primerbou a vínnym octom.Pridajte olivový olej tak, aby vznikla konzistencia emulzie.
-
Krutóny
- Z pečiva pripravte krutóny – kocky asi 1-2 cm.
-
Servírovanie
- Pred servírovaním šalát premiešajte s nadrobno pokrájanými lístkami mäty a s krutónmi.