Volyňský guláš

Suroviny
Príprava
-
Hovädzie mäso predné bez kosti 1200 g
-
Cibuľa žltá 400 g
-
Rasca celá 2 g
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 30 g
-
Knorr Čierne korenie mleté 0,5 kg 1 g
-
Soľ 20 g
-
Voda 800 ml
-
Cesnak 10 g
-
Knorr Majorán 0,25 kg 1 g
-
Grilované papriky (žltá, červená, zelená) 150 g
-
Kyslé nakladané uhorky 150 g
-
Zemiaky varené 500 g
Príprava
-
Príprava
Mäso nakrájame na kocky. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti s rascou, vložíme osolené a okorenené mäso a za stáleho miešania ho opražíme. Potom pridáme mletú papriku, krátko opäť opražíme a zalejeme vodou. Zvoľna dusíme do mäkka. Ku koncu pridáme hovädziu redukciu, dobre rozmiešame, ochutíme rozotretým cesnakom a podrveným majoránom. Hustotu môžeme upraviť pomocou zápražky. Ku koncu do guláša pridáme nakrájané uhorky, grilované papriky, paradajky a varené zemiaky. Najčastejšie podávame s chlebom.