Bravčová roláda pečená s horčicou, tymianovou ryžou a konfitovaným petržlenom
Náplne v roláde zlepšia nielen vzhľad pokrmu, ale aj jeho chuť. Klasika, ktorá nesklame - to je roláda plnená vajíčkami, salámou chorizo a kelom.

Suroviny
Bravčová roláda pečená s horčicou, tymianovou ryžou a konfitovaným petržlenom
−
+
€0.0
Roláda
Knorr Sypký prípr.na ochut.na bravčové 0,75kg
/g
15.0 g
0%
Kelový list
/g
200.0 g
0%
Chorizo
/g
150.0 g
0%
Bravčová krkovička bez kosti
/g
1500.0 g
0%
Vajcia
/g
100.0 g
0%
Celozrnná horčica
/g
0.0 g
0%
Med
/g
0.0 g
0%
Šťava
Celozrnná horčica
/g
50.0 g
0%
Med
/g
80.0 g
0%
Ryža
Knorr Primerba Tymian 340g
/g
20.0 g
0%
Soľ
/g
15.0 g
0%
Petržlen
Petržlen
/g
200.0 g
0%
/
Roláda
-
Kelový list 200.0 g
-
Chorizo 150.0 g
-
Bravčová krkovička bez kosti 1500.0 g
-
Vajcia 100.0 g
-
Celozrnná horčica
-
Med
Šťava
-
Celozrnná horčica 50.0 g
-
Med 80.0 g
Ryža
-
Knorr Primerba Tymian 340g 20.0 g
-
Soľ 15.0 g
Petržlen
-
Petržlen 200.0 g
Príprava
-
Roláda
- Bravčové mäso zrežeme na plát, ktorý pod fóliou ešte naklepeme. Okoreníme a potrieme horčicou.
- Na plochu mäsa rozložíme natenko a na kolieska nakrájanú chorizo salámu, ďalšiu vrstvu vytvoríme zo sparených kelových listov a ku kraju položíme rad varených vajec naukladaných vedľa seba. Naplnený plát zavinieme do rolády a spevníme motúzom.
- Pripravenú roládu potrieme celozrnnou horčicou zmiešanou s medom, vložíme do nízkoteplotnej rúry na rošt podložený GN nádobou, prikryjeme alobalom a pečieme pri 75 °C 12 hodín.
-
Šťava
- Zachytený výpek z rolády doplníme vodou na požadované množstvo, pridáme zmes na bravčovú šťavu a miešaním privedieme do varu.
- Podľa potreby môžeme ochutiť horčicou a medom.
-
Ryža
- Prepláchnutú ryžu zosklovatíme na tuku, zalejeme vodou v pomere (1:1,5), pridáme soľ a bylinky, za stáleho miešania privedieme do varu, potom prikryjeme pokrievkou a necháme pri miernej teplote ryžu podusiť do mäkka.
-
Petržlen
- Neošúpaný, ale dobre očistený petržlen opečieme na tuku dofarebna, pridáme ďalší tuk tak, aby bol celkom zakrytý a pod pokrievkou z papiera na pečenie necháme zeleninu konfitovať (na panvici za mierneho bublania, alebo v konvektomate pri 98 °C) domäkka.
- Potom zeleninu vyberieme a je pripravená na servírovanie.
-
Servírovanie
- Roládu zbavíme motúza a nakrájame na porcie, ktoré poukladáme na taniere, kde máme položenú ryžu a rozpolený petržlen.
- Mäso podlievame šťavou, prípadne jedlo doplníme bylinkami.