+

Grilovaný zeler

  • Zelerový koreň (buľva zeleru alebo buľvový zeler) 1.7 kg
  • Knorr 100% Natural Korenie na gril 250 g 20 g
  • Rastlinný olej 40 ml

Zemiaky

Zelenina

  • Červené a žlté papriky 700 g
  • Cuketa 700 g
  • Červená cibuľa 600 g
  • Prečistené maslo (ghee) 50 g
  • Soľ a korenie
  • Pažítka 40 g

Zeleninový demi-dlace

  1. Grilovaný zeler

    Umyte zeler, ale neolúpte ho. Zmiešajte Knorr 100% Natural Korenie na grils olejom a potrite ním zeler. Zeler zabaľte do hliníkovej fólie a pečte v rúre predhriatej na 160 °C, pričom teplotná sonda je nastavená na 50 °C. Keď sa zeler upečie, nakrájajte ho na plátky a ugrilujte.
  2. Zemiaky

    Zmiešajte zemiaky s Knorr Primerba Opečenou cibuľou, olejom a cesnakom. Pečte ich v predhriatej rúre pri 160 °C. Zemiaky po upečení prekrojte na polovičky, posypte čerstvým nasekaným kôprom a premiešajte.
  3. Zelenina

    Zeleninu nakrájajte na kúsky a postupne opečte na prepustenom masle. Dochuťte soľou a korením a posypte nasekanou pažítkou.
  4. Zeleninový demi-dlace

    Zeleninu nakrájajte na menšie kúsky a pridajte celú hlavičku cesnaku. Všetku zeleninu potrite olejom a pečte 30 minút v rúre predhriatej na 260 °C. Upečenú zeleninu vložte do hrnca, pridajte opražený paradajkový pretlak, bobkový list, nové korenie, víno a jablkovú šťavu. Varte, kým sa neodparí polovica tekutiny. Zeleninu prelisujte cez jemné sito a potom zredukujte o 30%. Pridajte studené maslo a občas premiešajte, kým sa maslo nerozpustí. Nakoniec dochuťte Knorr Esenciou Zeleninovým bujónom.
  5. Servírovanie

    Podávame ako ľahký obed/večeru alebo ako prílohu k mäsu.