+

Mäso:

Omáčka:

Zelenina:

  1. Mäso:

    • Kožu v hornej časti stehna narežte dokola a kosť skráťte. Stehná rozkrojte v kĺbe.Mäso potrite Primerbou, posypte Marinádou na kuracie a soľou a nechajte niekoľko hodín odstáť.
    • Tuk rozohrejte na 90 – 95 ºC, prelejte do hlbokej gastronádoby, vložte stehná a dajte do rúry rozohriatej na 95 ºC.Pečte do mäkka.
    • Stehná vyberte z tuku a nechajte odkvapkať (môžete ich vložiť pod rošt, aby získali ružovú farbu. 
  2. Omáčka:

    • V horúcej vode rozmiešajte Demi Glace a varte dovtedy, kým sa neodparí polovica tekutiny.
    • Cukor pokvapkajte trochou vody a vytvorte tmavo-zlatý karamel, pridajte pomarančovú šťavu, ocot a cider a nechajte zhustnúť.
    • Následne zmes spojte s pripraveným Demi Glace a nechajte zhustnúť. Ak bude omáčka príliš riedka, zahustite ju troškou tmavej zápražky.
    • Nakoniec pridajte čerstvé maslo, premiešajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.   
  3. Zelenina:

    • Petržlen a mrkvu nechajte 2-3 minúty spariť v rúre.
    • Potom pridajte ružičkový kel, med, zeleninovú Essence a zázvor, premiešajte a nechajte karamelizovať v rúre niekoľko minút.
    • Na porcelánovú gastronádobu položte zeleninu, na ňu konfitované kačacie stehná a opatrne prelejte omáčkou.